Mat & dryck

Vi är lyckligt lottade på Katrinelund som har fantastiska råvaror och människor som odlar precis utanför vår dörr. Marken, skogen och sjön inspirerar oss dagligen.

Boka bord
upptäck mer
Kontakta oss och boka

Öppet alla dagar för bokning.

Sjökrogen

Vår sommarkrog med bra mat och bra råvaror, enkelt, vällagat och gott.

Meny
Gästgiveriet

Vi jobbar väldigt nära våra råvaror och producenter.
Vi följer naturens säsonger, det blir godast så. Öppet året runt.

kvällsmeny

Sjökrogspaketet

Det är något speciellt att äta middag på Sjökrogen. Att se båtarna lägga till alldeles utanför och vågorna rulla in mot stranden. Boka sjökrogspaketet med ljuvlig trerättersmiddag och övernattning i ett av våra mysiga dubbelrum. Efter en god natt sömn – och kanske en morgonpromenad – väntar frukosten med charkuterier, hembakat bröd och mycket mer.

I priset ingår en av köket utvald 3-rätters meny lagad av säsongens bästa råvaror på Sjökrogen, del i dubbelrum, frukost och en alldeles underbar miljö vid Hjälmarens strand.

Pris: från 1 500 kr/person

Gäller 28 april–2 september 2017

Gästgiveripaketet

När du väljer vårt gästgiveripaket får du njuta av en avkopplande övernattning i ett av våra mysiga rum. På kvällen serveras en fantastisk 3-rätters middag, tillagad med kärlek och ärlighet av råvaror från små och medvetna producenter. Frukosten är också den något utöver det vanliga, med noga utvalda charkuterier, hembakat bröd, egen sylt och marmelad, nygräddade våfflor m.m.

I priset ingår en 3-rätters meny lagad av säsongens bästa råvaror, del i dubbelrum, frukost och en alldeles underbar miljö vid Hjälmarens strand.

Pris: från 1 600 kr/person

Gäller t o m 2017-12-31

Gourmetpaketet

Du som vill njuta lite extra av vår matlagning ska förstås boka vårt gourmetpaket. Då serverar vi en magisk 6-rätters middag med ljuvliga smakkombinationer. Natten tillbringar du i ett av våra smakfullt inredda dubbelrum, med Hjälmaren som (nästan) närmsta granne. Och efter en god natts sömn smakar frukosten, som kanske inte är den största men förhoppningsvis en av de bästa du har ätit, extra gott.

I priset ingår bubbel och choklad på rummet, en 6-rätters meny lagad av säsongens bästa råvaror som avnjuts på Gästgiveriet, del i dubbelrum, frukost och en alldeles underbar miljö vid Hjälmarens strand.

Pris: från 2100 kr / person

Gäller t o m 2017-12-31

Från Köket

Vår matlagning är enkel. Den går ut på att laga så ärlig mat som möjligt. Det får gärna vara kreativt, överraskande och spännande. Men framför allt ska det vara gott, magiskt gott!
Att använda de bästa råvarorna för årstiden från små producenter, allra helst här i närheten, är en självklarhet. För det blir faktiskt ännu godare när vi vet vem som tagit hand om djuren, odlat grönsakerna och fiskat hållbart.
Vi gillar att ha kul – och att vi har roligt på jobbet tror vi speglar av sig hos dig som gäst. När råvarans kvalitet får stå i centrum och vi har roligt så smakar maten som godast. Vi lovar!

Välkommen till ett modernt och kärleksfullt kök med rötterna i den svenska matlagningen, med inspiration från hela världen.

Allt gott!
Anders Johnsson, Gastronomisk ledare

I GLASET

I ett nära samarbete med köket jobbar vi i matsalen med att få till smaker som utmanar och uppfyller alla förväntningar. Vi strävar efter att hitta nya spännande kombinationer och på ett lekfullt och lustfyllt sätt matcha dryck och mat med varandra.

För oss betyder det mycket att kunna erbjuda fina smakkombinationer för alla. Finna goda alkoholfria drycker, tillgodose ölälskaren och såklart läska de vinälskande vännerna. Liksom köket så vill vi i matsalen jobba hållbart och använda de råvaror vår närhet kan ge oss.

Viktigast av allt är att vår glädje för drycken och matsalen ger er tillit till oss och att ni har det lika trevligt och glädjande som vi!

Skål!
Michelle Monks, Sommelier

TILL DIG

För oss handlar det om engagemang, glädje och stolthet för det vi gör.
Allt hör ihop. Vi bryr oss om dig, om varandra och om var maten och drycken kommer ifrån. Vi är tacksamma för vad naturen ger och vill ta vara på kraften som finns i äkta och ärliga råvaror.

Här på Katrinelund vill vi skapa en miljö som är avslappnad, varm och generös, där du och dina vänner kan ha kul och njuta av himmelskt god mat och dryck.

Varmt välkommen, på riktigt!

ROTSELLERI bläckfisk, sesam & libbsticka. Gästgiveriet februari 2017

ODLAD SVAMP buljong, kål & bakat ägg. Gästgiveriet Februari 2017

GÖS långbakad rödbeta, musslor & rökt fläsk. Gästgiveriet februari 2017

Löktarte till 6 årig ko.

6-ÅRIGKO löktarte, Svea, tryffel & fermenterad ramslök. Gästgiveriet februari 2017

Vahlrona choklad med rostade hasselnötter och blodapelsinskal.

GOD CHOKLAD hasselnötskaka & blodapelsinsorbet. Gästgiveriet februari 2017

RÅG surdegpannkaka, lönnsirap & gräddfilsorbet. Gästgiveriet februari 2017.

Hummer från västkusten. höst/vinter 2016.

Hummer & majs, Gästgiveriet oktober 2016.

Smörbakad hummer, Gästgiveriet oktober 2016.

Jordärtskocka, Hjälmargös & purjolök, Gästgiveriet november 2016.

Kål, svamp & tryffel, Gästgiveriet november 2016.

Kål, svamp & tryffel, Gästgiveriet november 2016.

Lamm, pumpa & kål, konferenslunch Gästgiveriet november 2016.

Erik, sous chef Gästgiveriet. Anders, Gastronomisk Ledare. Robert, kökschef Sjökrogen. Mark, kökschef Gästgiveriet.

Äpple, rosmarinkaramell & smördeg, Gästgiveriet oktober 2016.

Choklad & havtorn, Gästgiveiet november 2016

Rotselleri, hjort & päron. Gästgiveriet oktober 2016

Ämnesgurka & grillad makrill. Gästgiveriet juni 2016

Hjälmargös med ärtor & Karintorpstomater, Sjökrogen juni 2016.

Jordgubbar, häggblomma & mjölk från Ällmora mejeri. Gästgiveriet juni 2016

Rabarber & bovetetaco, gästgiveriet maj 2016

Lök & stut från Göksholm. Gästgiveriet feb-maj 2016

Vit sparris & lamm från Jannelunds gård. Gästgiveriet april- 2016

ramslökspesto, brässerad lammlägg & sparrisbitar gömmer sig under täcket.

Hjälmargös & sparris från Pålsboda, gästgiveriet maj-juni 2016.

Kål & Hjälmargös.Gästgiveriet jan-april 2016

Ingrid-Marie & pilgrimsmussla från Hitra. Gästgiveriet jan-mars 2016

Jordärtsskocka & getyogurt från Dalspira. Gästgiveriet feb-maj 2016

Gösburgare, aioli, picklad kålrabbi. Sjökrogen 2016.

Nypotatis & fläder från bakgården, gästgiveriet juni 2016.

Ljumma betor från Hjälmarsholm, Labneh & hallon. Sjökrogen juni 2016.

Morot & Anka från Munka-Ljungby. Gästgiveriet jan-mars 2016