Mat & dryck

Vi är lyckligt lottade på Katrinelund som har fantastiska råvaror och människor som odlar precis utanför vår dörr. Marken, skogen och sjön inspirerar oss dagligen.

Boka Sjökrogen

Boka Paket
upptäck mer
Kontakta oss och boka

Öppet alla dagar för bokning.

Gästgiveriets matsal

Öppnar igen 22a september. Nu serveras all mat på Sjökrogen

meny
Sjökrogen

Onsdagar - Fredagar 17- sent
Lördagar 12 - sent
Från 28 maj även Söndagar 12-17
Nedan hittar du en exempelmeny - den kan variera efter dagens råvaror

Meny Sommarens öppettider

Sjökrogen

Vi vill sprida glädje!

Sjökrogen är en plats man går till för att må bra och umgås med nära och kära, en plats där vi får skämma bort er för en stund. Ett naturligt val för den som uppskattar vågornas skvalp och samtidigt vill njuta av riktigt god och kärleksfull mat.

Vi vill laga mat som berör och som väcker känslor, vår matlagning är därför ödmjuk, rolig och opretentiös.

Sjökrogens a la carte meny hämtar gärna inspiration och smaker från andra kulturer och platser runt om i världen. Men vi utgår alltid från den svenska jorden. Det är en självklarhet för oss att välja de bästa råvarorna som säsongerna har att erbjuda. Närheten till naturen är någonting vi är stolta över och vi förundras ständigt över dess kraft och skönhet.

Att våga tro på det vi gör och ha mod att genomföra våra drömmar är viktigt för oss.

Varmt välkomna ut på landet!

Robert Lindhagen, Kökschef Sjökrogen med personal

Gästgiveriets matsal

En modern matupplevelse!

Vi brinner för att laga ärlig och överraskande mat i en avslappnad miljö, som smakar fantastiskt gott.

Våra lokala och inspirerande producenter (våra hjältar!) styr vilka råvaror vi använder efter årstiderna. Maten smakar som bäst när råvarorna är i säsong och ännu bättre när vi vet vem som har tagit hand om djuren, odlat grönsakerna och fiskat hållbart.

På Verandans 4 & 6 rätters menyer hittar ni råvaror från vår trädgård, skogen, marken och givetvis från Hjälmaren.

Vi vill lyfta fram dessa fantastiska råvaror så ni som våra gäster får njuta av dem på det absolut bästa sättet.

Varmt välkomna!
Mark & André

I GLASET

I ett nära samarbete med köket jobbar vi i matsalen med att få till smaker som utmanar och uppfyller alla förväntningar. Vi strävar efter att hitta nya spännande kombinationer och på ett lekfullt och lustfyllt sätt matcha dryck och mat med varandra.

För oss betyder det mycket att kunna erbjuda fina smakkombinationer för alla. Finna goda alkoholfria drycker, tillgodose ölälskaren och såklart läska de vinälskande vännerna. Liksom köket så vill vi i matsalen jobba hållbart och använda de råvaror vår närhet kan ge oss.

Viktigast av allt är att vår glädje för drycken och matsalen ger er tillit till oss och att ni har det lika trevligt och glädjande som vi!

Skål!
Bodil Stigsdotter Restaurangchef

MAKRILL rödbetor, inlagda svarta vinbär & sesam. Gästgiveriet sensommar

ZUCCHINI lammbog, kantareller & sommartyffel. Gästgiveriet september

TOMATER algbakad gös & portlak. Gästgiveriet sensommar

HALLON häggblom & smördeg. Gästgiveriet sensommar

BLÅBÄR gransorbet & fryst getyoghurt. Gästgiveriet höst

GURKA hjälmargös & ensmör.Gästgiveriet

ROTSELLERI bläckfisk, sesam & libbsticka. Gästgiveriet februari

ODLAD SVAMP buljong, kål & bakat ägg. Gästgiveriet Februari

GÖS långbakad rödbeta, musslor & rökt fläsk. Gästgiveriet februari

Löktarte till 6 årig ko.

6-ÅRIGKO löktarte, Svea, tryffel & fermenterad ramslök. Gästgiveriet februari

Vahlrona choklad med rostade hasselnötter och blodapelsinskal.

GOD CHOKLAD hasselnötskaka & blodapelsinsorbet. Gästgiveriet februari

RÅG surdegpannkaka, lönnsirap & gräddfilsorbet. Gästgiveriet februari

Hummer från västkusten. höst/vinter

Hummer & majs, Gästgiveriet oktober

Smörbakad hummer, Gästgiveriet oktober

Jordärtskocka, Hjälmargös & purjolök, Gästgiveriet november

Kål, svamp & tryffel, Gästgiveriet november

Kål, svamp & tryffel, Gästgiveriet november

Lamm, pumpa & kål, konferenslunch Gästgiveriet november

Äpple, rosmarinkaramell & smördeg, Gästgiveriet oktober

Choklad & havtorn, Gästgiveiet november

Rotselleri, hjort & päron. Gästgiveriet oktober

Ämnesgurka & grillad makrill. Gästgiveriet juni

Hjälmargös med ärtor & Karintorpstomater, Sjökrogen juni

Jordgubbar, häggblomma & mjölk från Ällmora mejeri. Gästgiveriet juni

Rabarber & bovetetaco, gästgiveriet maj

Lök & stut från Göksholm. Gästgiveriet feb-maj

Vit sparris & lamm från Jannelunds gård. Gästgiveriet april

ramslökspesto, brässerad lammlägg & sparrisbitar gömmer sig under täcket.

Hjälmargös & sparris från Pålsboda, gästgiveriet maj-juni

Kål & Hjälmargös.Gästgiveriet jan-april

Ingrid-Marie & pilgrimsmussla från Hitra. Gästgiveriet jan-mars

Jordärtsskocka & getyogurt från Dalspira. Gästgiveriet feb-maj

Gösburgare, aioli, picklad kålrabbi. Sjökrogen

Nypotatis & fläder från bakgården, gästgiveriet juni

Ljumma betor från Hjälmarsholm, Labneh & hallon. Sjökrogen juni

Morot & Anka från Munka-Ljungby. Gästgiveriet jan-mars