Mat & dryck

Vi är lyckligt lottade på Katrinelund som har fantastiska råvaror och människor som odlar precis utanför vår dörr. Marken, skogen och sjön inspirerar oss dagligen.

Boka bord
upptäck mer
Kontakta oss och boka

Öppet alla dagar för bokning.

Verandan på Gästgiveriet

Öppet tisdag till lördag från kl. 18:00.

meny
Sjökrogen

Sjökrogen är stängd för säsongen! Öppnar igen den 26 april 2019.

Meny
Lunch på Gästgiveriet

Öppet tisdag till lördag från kl. 12:00

Lunchmeny
Julbord

Njut av julens som den ska vara!

Julbord

Verandan på Gästgiveriet

En modern matupplevelse!

Vi brinner för att laga ärlig och överraskande mat i en avslappnad miljö, som smakar fantastiskt gott.

Våra lokala och inspirerande producenter (våra hjältar!) styr vilka råvaror vi använder efter årstiderna. Maten smakar som bäst när råvarorna är i säsong och ännu bättre när vi vet vem som har tagit hand om djuren, odlat grönsakerna och fiskat hållbart.

På menyn hittar ni råvaror från vår trädgård, skogen, marken och givetvis från Hjälmaren.

Vi vill lyfta fram dessa fantastiska råvaror så ni som våra gäster får njuta av dem på det absolut bästa sättet.

Varmt välkomna!
Mark, Stina & Anna

Sjökrogen

Vi vill sprida glädje!

Sjökrogen är en plats man går till för att må bra och umgås med nära och kära, en plats där vi får skämma bort er för en stund. Ett naturligt val för den som uppskattar vågornas skvalp och samtidigt vill njuta av riktigt god och kärleksfull mat.

Vi vill laga mat som berör och som väcker känslor, vår matlagning är därför ödmjuk, rolig och opretentiös.

Vi hämtar gärna inspiration och smaker från andra kulturer och platser runt om i världen. Men vi utgår alltid från den svenska jorden. Det är en självklarhet för oss att välja de bästa råvarorna som säsongerna har att erbjuda. Närheten till naturen är någonting vi är stolta över och vi förundras ständigt över dess kraft och skönhet.

Att våga tro på det vi gör och ha mod att genomföra våra drömmar är viktigt för oss.

Varmt välkomna ut på landet!

Robert Lindhagen, Kökschef Sjökrogen med personal

I GLASET

I ett nära samarbete med köket jobbar vi i matsalen med att få till smaker som utmanar och uppfyller alla förväntningar. Vi strävar efter att hitta nya spännande kombinationer och på ett lekfullt och lustfyllt sätt matcha dryck och mat med varandra.

För oss betyder det mycket att kunna erbjuda fina smakkombinationer för alla. Finna goda alkoholfria drycker, tillgodose ölälskaren och såklart läska de vinälskande vännerna. Liksom köket så vill vi i matsalen jobba hållbart och använda de råvaror vår närhet kan ge oss.

Viktigast av allt är att vår glädje för drycken och matsalen ger er tillit till oss och att ni har det lika trevligt och glädjande som vi!

Skål!
Magnus Eriksson, Driftchef

MAKRILL rödbetor, inlagda svarta vinbär & sesam. Gästgiveriet sensommar 2017

ZUCCHINI lammbog, kantareller & sommartyffel. Gästgiveriet september 2017

TOMATER algbakad gös & portlak. Gästgiveriet sensommar 2017

HALLON häggblom & smördeg. Gästgiveriet sensommar 2017.

BLÅBÄR gransorbet & fryst getyoghurt. Gästgiveriet hösten 2017.

GURKA hjälmargös & ensmör.Gästgiveriet maj 2017.

ROTSELLERI bläckfisk, sesam & libbsticka. Gästgiveriet februari 2017

ODLAD SVAMP buljong, kål & bakat ägg. Gästgiveriet Februari 2017

GÖS långbakad rödbeta, musslor & rökt fläsk. Gästgiveriet februari 2017

Löktarte till 6 årig ko.

6-ÅRIGKO löktarte, Svea, tryffel & fermenterad ramslök. Gästgiveriet februari 2017

Vahlrona choklad med rostade hasselnötter och blodapelsinskal.

GOD CHOKLAD hasselnötskaka & blodapelsinsorbet. Gästgiveriet februari 2017

RÅG surdegpannkaka, lönnsirap & gräddfilsorbet. Gästgiveriet februari 2017.

Hummer från västkusten. höst/vinter 2016.

Hummer & majs, Gästgiveriet oktober 2016.

Smörbakad hummer, Gästgiveriet oktober 2016.

Jordärtskocka, Hjälmargös & purjolök, Gästgiveriet november 2016.

Kål, svamp & tryffel, Gästgiveriet november 2016.

Kål, svamp & tryffel, Gästgiveriet november 2016.

Lamm, pumpa & kål, konferenslunch Gästgiveriet november 2016.

Erik, sous chef Gästgiveriet. Anders, Gastronomisk Ledare. Robert, kökschef Sjökrogen. Mark, kökschef Gästgiveriet.

Äpple, rosmarinkaramell & smördeg, Gästgiveriet oktober 2016.

Choklad & havtorn, Gästgiveiet november 2016

Rotselleri, hjort & päron. Gästgiveriet oktober 2016

Ämnesgurka & grillad makrill. Gästgiveriet juni 2016

Hjälmargös med ärtor & Karintorpstomater, Sjökrogen juni 2016.

Jordgubbar, häggblomma & mjölk från Ällmora mejeri. Gästgiveriet juni 2016

Rabarber & bovetetaco, gästgiveriet maj 2016

Lök & stut från Göksholm. Gästgiveriet feb-maj 2016

Vit sparris & lamm från Jannelunds gård. Gästgiveriet april- 2016

ramslökspesto, brässerad lammlägg & sparrisbitar gömmer sig under täcket.

Hjälmargös & sparris från Pålsboda, gästgiveriet maj-juni 2016.

Kål & Hjälmargös.Gästgiveriet jan-april 2016

Ingrid-Marie & pilgrimsmussla från Hitra. Gästgiveriet jan-mars 2016

Jordärtsskocka & getyogurt från Dalspira. Gästgiveriet feb-maj 2016

Gösburgare, aioli, picklad kålrabbi. Sjökrogen 2016.

Nypotatis & fläder från bakgården, gästgiveriet juni 2016.

Ljumma betor från Hjälmarsholm, Labneh & hallon. Sjökrogen juni 2016.

Morot & Anka från Munka-Ljungby. Gästgiveriet jan-mars 2016